Cadixroute doet dromen aan de waterkant

De route toont reproducties van schilderijen, foto’s en installaties. Elk werk is 2 op 2 meter. In totaal worden 55 werken van zowel professionele kunstenaars als liefhebbers tentoongesteld.

De huidige editie heeft als thema ‘dromen aan de waterkant’ en gidst deelnemers opnieuw langs de nieuwe en nog te vernieuwen dokranden van het Eilandje. Op die manier ontdekken ze het Eilandje op een andere manier en krijgen ze een uniek zicht op de veranderingen in deze voormalige havenbuurt.

Iedereen kan dit kunsttraject gratis en doorlopend bezoeken van 25 juli tot en met 27 september. Geïnteresseerden kunnen een plannetje afhalen in het MAS Havenpaviljoen (Hanzestedenplaats 19, 2000 Antwerpen), bij Antwerpen Toerisme en Congres (Wisselstraat 12, hoek Grote Markt, 2000 Antwerpen) of tijdens de overzichtstentoonstelling van Open Ateliers (19, 20, 26 en 27 september, Kunstenhal SISA, Kempischdok-Westkaai).

Cadixroute maakt dit jaar deel uit van een zomerprogramma dat Kattendijkdok-Oostkaai in de kijker zet. Deze dokrand ligt er verlaten bij sinds de havenactiviteiten er in 2014 definitief werden stopgezet. De stad stimuleert bewoners en bezoekers om de kade nu al in gebruik te nemen met vier plant- en boomvakken ingericht als tijdelijk landschap, een dansvloer, een picknicktafel, zitbanken en allerlei activiteiten zoals de Guinguettes en een fototentoonstelling. In de toekomst zal de dokrand nog verder ontwikkeld worden tot een aangename wandel- en verblijfsruimte.  

Alle info over het zomerprogramma aan Kattendijkdok-Oostkaai is te vinden op deze pagina.