Brandweervoorpost Berendrecht geselecteerd voor prestigieuze Mies van der Rohe Award 2015

De brandweervoorpost Berendrecht is geselecteerd voor de prestigieuze Mies van der Rohe Award 2015 die tweejaarlijks uitgereikt wordt door de Europese Commissie en de Fundació Mies van der Rohe. 

AG VESA was bouwheer van deze voorpost naar het ontwerp van Bovenbouw Architectuur. De brandweerkazerne is er één van de meest ecologische in Vlaanderen: zo is alles extra geïsoleerd, wordt het water via een zonneboiler op het dak verwarmd en bestaat de verwarming uit pellets, een milieuvriendelijke brandstof, gemaakt van houtafval.

In totaal zijn er 420 projecten uit 36 landen in Europa geselecteerd voor de prijs van de Europese Unie voor hedendaagse architectuur. De uitreiking heeft volgend jaar begin mei plaats in Barcelona. Aan de prijs is een bedrag van € 60.000 verbonden. Eind januari maakt de jury de shortlist met zes projecten bekend. De prijs ging in 2013 naar het concert- en congresgebouw Harpa in Reykjavik, dat is ontworpen door Henning Larsen Architects, Batteriið Architects en Studio Olafur Eliasson. 


Meer informatie over de voorpost vind je via deze link


Meer informatie over andere Belgische inzendingen vind je via deze link